Giriş
(4)

green card ile ilgili

chainreaction
bir kaç ay önce. internetten başvuru yaptım, sanırım öylesine. biraz önce istanbuldan bir telefon (ankara da yaşıyorum ben) geldi, işte çekilişe katılacaksınız, size kurye ile başvuru formunu göndereceğiz fln dedi. kurye ücreti 50 lira imiş. doldurup ücretsiz geri yolluyormuşuz. bu aralar dolandırı
bir kaç ay önce. internetten başvuru yaptım, sanırım öylesine. biraz önce istanbuldan bir telefon (ankara da yaşıyorum ben) geldi, işte çekilişe katılacaksınız, size kurye ile başvuru formunu göndereceğiz fln dedi. kurye ücreti 50 lira imiş. doldurup ücretsiz geri yolluyormuşuz.

bu aralar dolandırıcılık olayları fazlaca olduğu için işkillendim. sms de atmışlar gerçi. greencard adı ile. kurye ücreti 50 lira fazla değil mi? thanks
0
chainreaction
(15.01.16)
dolandırıcı evet
0
cekilmis gayfe
(15.01.16)
Dolandırıcı denemez.

Aracı bir kurum denebilir. Temelinde ücretsiz olan bir hizmeti ücretli olarak sağlıyor. Ücretsiz yöntemden yararlanacak yetkinliğin (ingilizce, internet bağlantısı vs.) yoksa bu firma o hizmetine karşılık 50 TL istiyor.

Sen ücretsiz yoldan da yürüyebilirsin. Ekim 2016'da başvurabilirsin resmi site üzerinden.
0
cakabo
(15.01.16)
verdikleri numarayı aradım iptal ettirdim.
0
🌸chainreaction
(15.01.16)
dolandırıcı düpedüz.
0
himmet dayi
(15.01.16)
(6)

twitter api ne işe yarıyor?

Alt4y
nedir bu aga?
nedir bu aga?
0
Alt4y
(14.01.16)
tr.wikipedia.org/wiki/Uygulama_programlama_arayüzü
0
himmet dayi
(14.01.16)
tamam nedir aga?
0
🌸Alt4y
(14.01.16)
uygulama yapmaya yarıyor, uygulamaya giren üyelerin hesabından tweet atmana, dm atmana, başkalarına takip etmene olanak sağlıyor
0
skid row
(14.01.16)
twitter icin 3. parti uygulama gelistirebilirsin. twitterdan veri alip veri gonderebilirsin.
0
foster
(14.01.16)
Aga google diye bir şey çıktı, arada kullan istersen:

koddit.com
0
himmet dayi
(14.01.16)
@alt4y bugün twitteri kesfediyor galiba. önce fenomenler, simdi bunlar.

kendi yazdigin uygulamaya veri cagirmaya yariyor. mesela google calendardan bilgi cagiracaksin, yaptigin takvimdeki son güncel halini kendi uygulamanda cagiracaksin. kullanilabilir mesela.
0
aynadakiyabanci
(14.01.16)
(5)

macbook air

atcapar
2.el macbook air aldim. macbooku alirken ekran jelatinliydi ben az once jelatinini cikardim simdi icime bir suphe dustu acaba laptobu katlarsam ekrani cizilebilir mi? macbook 0 alinirkende jelatinli mi geliyor ekrani?
2.el macbook air aldim. macbooku alirken ekran jelatinliydi ben az once jelatinini cikardim simdi icime bir suphe dustu acaba laptobu katlarsam ekrani cizilebilir mi? macbook 0 alinirkende jelatinli mi geliyor ekrani?
0
atcapar
(14.01.16)
Oha, çizilmez tabii ki. O kadar dandik bir tasarım mı sence o alet.
0
himmet dayi
(14.01.16)
Cantanda kitaplarla falan ezersen ciziliyor. Benim emektar "ufak mek"in ekraninda tuslarin izi var mesela. cozum screen protector.
0
alperz
(14.01.16)
Jelatin var mıydı hatırlamıyorum ben ama benim ki de çizik mizik olmadı hiç..Yani üzerine ağırlık koymadım hiç ama zaten koyma sen de ne gerek var..Zorlarsan her şey çizilir ama rahat rahat kullan aç kapa sorun yok bir şey olmaz.
0
qazaqwsx
(14.01.16)
Aletin dış alüminum kasasını içe doğru esnetecek kadar zorlarsan evet çizilebilir.
0
battal gemalmaz
(14.01.16)
tuşların köşeleri ekranda zamanla küçük çizikler yapabiliyor. iş yerinde kullandığım air ile bunu deneyimlemiştim. ve kendime alınca daima klavye ile ekran arasına ince bir koruma koyarak kapatmaya başladım. bu arada kasayı esnetmene zorlamana falan gerek yok. ben gözüm gibi baktım iş yeri bilgisayarı olmasına rağmen. uzun süreli kullanımda çiziliyor.
0
oldtimer
(15.01.16)
(6)

En Sorunsuz Bilgisayar Mağazası

guzelmarmara
Yakın zamanda notebook bilgisayar alacağım. Muhtemelen MSI ve benim için yüklüce bir miktar ödeyeceğim.Soru şudur: En sorunsuz mağaza (onlinelar dahil) hangisidir? Şimdiye kadar Sanalmarketim'den memnundum fakat sözlükte yazılanları görünce caydım diyebilirim. Teknosa iyidir diye bilirdim, onda da o
Yakın zamanda notebook bilgisayar alacağım. Muhtemelen MSI ve benim için yüklüce bir miktar ödeyeceğim.

Soru şudur: En sorunsuz mağaza (onlinelar dahil) hangisidir? Şimdiye kadar Sanalmarketim'den memnundum fakat sözlükte yazılanları görünce caydım diyebilirim. Teknosa iyidir diye bilirdim, onda da olumsuz entryler var.

Açıkçası aldıktan sonra saçma sapan şeylerle uğraşmak istemiyorum. Ölü piksel, fanından ses, basmayan tuşun servise gitmesiyle, tekrardan kutulanmış ürünle uğraşacak zamanım yok çünkü bilgisayarımla iş yetiştirmeye çalışıyorum.

Hangi mağaza en iyisidir? Servislik bir durum olduğunda tüketicinin arkasında hangisi durur?
0
guzelmarmara
(14.01.16)
sözlüğe bakıp almaya kalkarsan alamazsın.

(bkz: ekşi sözlük hiçbir siki beğenmeme timi)

tecrübelerime dayanarak bimeks için iyi diyebilirim. aldığım bi ürünü sorgusuz sualsiz hemen başka bir marka ürün ile değiştirmiştim. o yüzden memnunum diyebilirim.
0
himmet dayi
(14.01.16)
Laptop monster, hem daha ucuz
Desktop inventus
0
scars dont fade
(14.01.16)
vatandan alma. bilgisayar kullanma hevesini öldürür. servis dersen formalite icabı var. bilgisayarla ilgili sorunu yetkili servis ilgilenmediği için çalıştığım yerdeki bilgi-işlem çözdü.
bilgisayarda problemliydi gerçi; lenovo.
(bkz: vatan bilgisayar)
(bkz: lenovo)
0
tururo
(14.01.16)
msi'in kendisinden 2 adet 6000tl'Lik laptop aldık,geldiklerinde birinin işlemci fani calismiyordu mecbur geri yolladık.biraz sans işi nasil gelecegi.
0
valkin rockefeller
(14.01.16)
şans işi +1
şu an kullandığım 3 yıllık emektar msi'ımı hizlial.com dan almıştım.bi sorun yaşamadım.
0
deletesystem32
(14.01.16)
hepsiburada
0
i was made for you
(14.01.16)
(2)

apple store turkiye

atcapar
apple store dan alisveris yapmis olanlara soruyorum urunu kac gunde teslim ediyorlar? apple store internet sitesinden bisey almam lazim ancak netten bazi kisiler demisler ki 2 hafta sonra teslim ediyor diye. Bana maksimum 2 gun icerisinde teslim edilmesi lazim.
apple store dan alisveris yapmis olanlara soruyorum urunu kac gunde teslim ediyorlar? apple store internet sitesinden bisey almam lazim ancak netten bazi kisiler demisler ki 2 hafta sonra teslim ediyor diye. Bana maksimum 2 gun icerisinde teslim edilmesi lazim.
0
atcapar
(14.01.16)
Ben magic mouse almıştım, 6-7 gün falan sürmüştü. Ne alacağına bağlı olarak uzun sürebilir.
0
himmet dayi
(14.01.16)
ben iphone aldım, aldığım gün kargoya verdiler. diğer gün elime geçti.
0
mesene
(14.01.16)
(2)

Hem lap top hem tablet önerir misiniz?

teflon
selam duyuru ahalisi.geçenlerde eve hırsız girdi laptop ipad gitti. laptopla çok işim olmuyordu sadece film indir onları düzenle usb ye at film izle şeklinde kullanıyordum. ipadi de klasik fb instagram net ve oyun (clash of clans) için kullanıyordum.Şimdi mantıklı olan; bir ipad air 2 falan alıp(160
selam duyuru ahalisi.

geçenlerde eve hırsız girdi laptop ipad gitti.
laptopla çok işim olmuyordu sadece film indir onları düzenle usb ye at film izle şeklinde kullanıyordum. ipadi de klasik fb instagram net ve oyun (clash of clans) için kullanıyordum.

Şimdi mantıklı olan; bir ipad air 2 falan alıp(1600 tl civarı) dandik bir netbook mu almak yoksa bu piyasadaki 2 in 1 dedikleri hem lap top hem tabletlerden mi alsak. bu zımbırtıları kullanan varsa memnuniyetini dile getirebilir mi? tavsiye de alabilirim.

Tişikkirler sipirmen.
0
teflon
(14.01.16)
ipad'den sonra bir android, hatta bahsettiğin win10 tablet alırsan attan inip eşşeğe binmiş gibi olursun. o yüzden ipad + i3'lü bir laptop. netbook seni kesmez. 2 yıl sonra çöp oluyor o cihazlar.
0
himmet dayi
(14.01.16)
2 in 1 (bkz: microsoft surface)

edit: imkanın varsa kalemiyle birlikte al.
0
schizo
(14.01.16)
(4)

HGS cezası hakkında

burberry
Merhaba,Ekim 2014 tarihinde aracımı sattım. HGS etiketin üzerinde kaldı öyle.Dün bi ceza makbuzu geldi, Aralık 2014 içinde 10 kere ve toplamnda 58.5 TL olacak şekilde HGS ihlali yapılmış. HGS cezaları 10 katı olduğu için ceza olmuş 585 TL.Ruhsat o tarihlerde benim adıma olmamasına rağmen ceza bana g
Merhaba,

Ekim 2014 tarihinde aracımı sattım. HGS etiketin üzerinde kaldı öyle.

Dün bi ceza makbuzu geldi, Aralık 2014 içinde 10 kere ve toplamnda 58.5 TL olacak şekilde HGS ihlali yapılmış. HGS cezaları 10 katı olduğu için ceza olmuş 585 TL.

Ruhsat o tarihlerde benim adıma olmamasına rağmen ceza bana geldi. PTT'yi arıyorum sürekli "yoğunluk var" uyarısı veriyor. Buradan işi bilenler daha hızlı cevap verecektir muhtemelen. HGS'nin benim adıma olması cezayı direkt bana mı kilitler?

Bu arada, e-devlet üzerinden kara yolları ve emniyet müdürlüğü kısımlarından arama yaptım üzerime kayıtlı bir ceza çıkmadı. Ne yapmak lazım şimdi?
0
burberry
(14.01.16)
Bir de olayı [email protected] adresine iletin.
0
teknikekip
(14.01.16)
HGS cezaları sistem üzerinden görünmüyor bazen. Ben de cezayı yediğimde tebligat gelmişti ama ödemek istediğimde sistemde ceza görünmüyordu.
0
himmet dayi
(14.01.16)
Peki HGS üyeliğimi nasıl iptal edeceğim? Ayrıca e-devlette neden adıma kayıtlı HGS görünmüyor hala bendeyse?
0
🌸burberry
(14.01.16)
Hgs postaneden alındıysa gidilip orada iptal edilecek. Ben bankadan almıştım motorumu sattım ki satalı 4 ay falan oldu. Geçişte gözükmüyordu. Ama hgs yi yapıştırmıyorum ben sonuç olarak hgs takılı olmadan geçsen bile plakadan görüp düşüyor. Neyse aradım bankayı iptal edildi.

Hgs hala üzerine olduğu için hgs de ceza görünüyor. Edevlette görmeme sebebi ise o aracın senin üzerine olmamasıdır.

Sonuç hgs senin adına. Ödeyecek olan sensin. İptal ettirmediğinden dolayı suç sende görünür.
0
seindfeld
(14.01.16)
(5)

Telefon uygulaması yazmak istiyorum

hononu
evet kendime böyle bir hedef koydum. boş boş oturuyorum. Bunun yerine kendimi geliştirecek şeyler yapmaya karar verdim. Bunlardan biri kendi fikrim olan bir telefon uygulaması yazmak. Amaç yayınlamak değil. Kendimi tatmin etmek sadece. Bunu açıkladıktan sonra şunu da diyeceğim ki kodlama hakkında bi
evet kendime böyle bir hedef koydum. boş boş oturuyorum. Bunun yerine kendimi geliştirecek şeyler yapmaya karar verdim. Bunlardan biri kendi fikrim olan bir telefon uygulaması yazmak. Amaç yayınlamak değil. Kendimi tatmin etmek sadece.

Bunu açıkladıktan sonra şunu da diyeceğim ki kodlama hakkında bi bok bilmiyorum. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır lafına sığınarak sıfırdan nasıl başlanır bu işe tavsiyeleriniz nelerdir yorumlarını almak isterim.
0
hononu
(12.01.16)
biraz java bilgisi + android studio programıyla yazılabilir basit bir android programı.
0
king lizard
(12.01.16)
gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr

buradan başlayabilirsin.
0
himmet dayi
(12.01.16)
Hiçbir şey bilmiyorsan önce programlama mantığını öğrenmekle işe başlayabilirsin. Öğreneceğin programlama dili/yöntemi sonraki aşama. Konuyla ilgili videolu dersler, kitaplar internette mevcuttur. Ama ben sadece ekrana merhaba yazdırmak istiyorum, kendimi tatmin etmek için bu yeterli diyorsan direk hangi platform için yazacaksan onunla başlamak yeterli.
0
Abdurrahman
(12.01.16)
Reddit'te hiç bir tecrübesi olmayan birinin Android uygulaması yapabilmesi için şöyle bir tutorial görüp kaydetmiştim:

drive.google.com

Faydası olur umarım.
0
sertori
(12.01.16)
nativescript kullanarak (javascript'dir kendisi) yazabilirsin, daha kolay olabilir.
0
selam
(12.01.16)
(2)

hangi ram çeşidi ?

afrodizyak etkisi
bilgisayarım bozuldu. babamın eski laptop'una geçiş yaptım. http://support.hp.com/tr-tr/product/HP-Pavilion-dv6-Entertainment-Notebook-PC-series/3872814/model/4014165/document/c01838800/cihaz bu. 4gb ram almak istiyorum kendisine ama ne tip alacağımdan emin olamadım. hangi ram alınmalı?
bilgisayarım bozuldu. babamın eski laptop'una geçiş yaptım.

support.hp.com

cihaz bu. 4gb ram almak istiyorum kendisine ama ne tip alacağımdan emin olamadım. hangi ram alınmalı?
0
afrodizyak etkisi
(12.01.16)
DDR2 800 Mhz
0
teknikekip
(12.01.16)
cpu-z isimli programı indir, çok ufak güzel bir yazılım. oradan ram sayfasına gel, mevcut ram ne ise onu gösterir, ona göre almalısın. atıyorum: PCI-800 yazar.
0
himmet dayi
(12.01.16)
(2)

telefonum calindi yardim ?

charlotte blanc
telefonumu ekimin son cumasinda kaybettim. htc one m8google hesabima gidip telefonu kilitledim. acamaz dediler ama acmislar bir sekilde ki artik telefonumu android device manager dan takip edemiyorum veya goremiyorum. eskiden son aktif oldugu tarihi gosteriyordu en azindan.calindigi gun ben hemen im
telefonumu ekimin son cumasinda kaybettim. htc one m8

google hesabima gidip telefonu kilitledim. acamaz dediler ama acmislar bir sekilde ki artik telefonumu android device manager dan takip edemiyorum veya goremiyorum. eskiden son aktif oldugu tarihi gosteriyordu en azindan.

calindigi gun ben hemen imei numarasini polise verdim. polis kayit aldi.

ama imeisini degistirmisler galiba. bneim bu noktada yapabilecegim ne var ? imei numarasi elimde.
0
charlotte blanc
(11.01.16)
bir bardak soğuk su maalesef.

sürekli savcılığıa gidip zaman aşımı olmaması için takip falan etmen gerekiyor. e haliyle polis de peşine düşmüyor telefonun, çünkü binlerce çalıntı telefon var.
0
himmet dayi
(11.01.16)
www.turkcell.com.tr

www.mcks.gov.tr

şu mevzuyu yapmadıysan bunu dene bi de imei değiştirmemiş de yalnızca formatlamış olabilirler telefonu.
0
yuto
(11.01.16)
(7)

dizi izleyecek zamanı nasıl buluyorsunuz?

bialo czerwoni
Gerçekten çok güzel diziler var,insan gerçekten hayret ediyor.Ama merak ediyorum arkadaş nereden buluyorsunuz zamanı ? ben 2 bölüm seyretsem 1 hafta sonra aklıma geliyor diğeri.Sadece game of thrones seyrediyorum ,o da 2 ayda gelip geçiyor diye bir de yazın daha boşum diye sanırım.
Gerçekten çok güzel diziler var,insan gerçekten hayret ediyor.

Ama merak ediyorum arkadaş nereden buluyorsunuz zamanı ? ben 2 bölüm seyretsem 1 hafta sonra aklıma geliyor diğeri.

Sadece game of thrones seyrediyorum ,o da 2 ayda gelip geçiyor diye bir de yazın daha boşum diye sanırım.
0
bialo czerwoni
(11.01.16)
Sezonu telefona yüklüyorum. Akşam Metroda giderken (1,5 saat yol) izliyorum. Onun dışında ben de hayret ediyorum. Onlarca dizi takip eden adamlar var.
0
plastic_angel
(11.01.16)
Yemek yerken ya da yatmadan izliyorum.
0
rayde
(11.01.16)
ya da yapılabilecek atıyorum ev temizliği, sıfır oyalanma ile atıyorum 1 saatte bitti, oyalanarak 2 saatte bitiyorsa, temiz 1 saat kalıyo sana havadan dinlenirken aç izle.

bu aralar uyumuyorum geceleri sabahlara kadar film :(
0
indescribable
(11.01.16)
takip ettiğim 10 küsür dizi var. bi kısmı yazlık diziler bi kısmı kışlık. mesela şu anda sezonu bitmiş dizileri akşamları yatmadan izliyorum. uzun süredir hafta hafta takip etmiyorum dizileri. bitince hepsi birden :D
0
la noix
(11.01.16)
işsizim.
0
himmet dayi
(11.01.16)
valla ben 17:00 gibi işten çıkıyorum 17:15'te evdeyim. baya bi vakit kalıyor. iş yerinin yakınında ev tutmanın faydaları.
dışarı çıkmayacaksam cumartesi akşamları da bol bol vakit var yani. ne boş vaktim varmış arkadaş.
0
Improbable
(11.01.16)
normalde dizi izlemesem de yatağa girdiğimde rahat 1 saat telefonda takıldıktan sonra uyuyorum. bu yüzden artık diziyi indirip telefona atıyorum, yatağa da mümkün olduğunca erken girmeye çalışıyorum bazen biraz da uykumdan çalıyorum. çünkü bırakmak zor geliyor hadi öbür bölümü de izleyeyim merakı oluyor.

selfie çubuğunu kullanıyorum izlerken telefonu tutmama da gerek kalmıyor. s-media-cache-ak0.pinimg.com aynen resimdeki gibi yatağın kenarına sıkıştırıyorum ya da yastığın altına.

kitap okurken de aynı şeyi yapıyorum. yatağa erken girip yatakta okumayı çok seviyorum.

eğer işten sonra şu kadar saat bunu yapayım, sonra şunları yaparım diye planlama yaparsam hiçbir şey yapamadan yatağa giriyorum tekrar. bu şekilde olunca daha çok iş halletmiş oluyorum.
0
yue
(11.01.16)
(1)

bilgisayara ram alacağım yardım eder misiniz?

ykyt
pc de suan ddr2 2gb 800 mhz var.bilgisayarın özellikleri de aşağıdaki şekilde. aliexpress ten alıcam. hangisini almalıyım binlerce satıcı var. bi yardım eder misiniz?http://tr.aliexpress.com/wholesale?site=tur&g=y&SortType=price_asc&SearchText=ddr2+800mhz+4gb&groupsort=1&page=2&initiative_id=SB_2016
pc de suan ddr2 2gb 800 mhz var.
bilgisayarın özellikleri de aşağıdaki şekilde.
aliexpress ten alıcam. hangisini almalıyım binlerce satıcı var. bi yardım eder misiniz?

tr.aliexpress.com


özellikler

İşlemci AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor
Bellek (RAM) 2,00 GB
Grafikler NVIDIA GeForce 9600 GT (Microsoft Corporation - WDDM v1.1)
Oyun grafikleri 1791 MB Toplam kullanılabilir grafik belleği
Birincil sabit disk 165GB Boş (Toplam 195GB)
0
ykyt
(10.01.16)
satıcı puanına bakarak al. satıcı puanına göre sırala, fiyatı uygun olanı al.

bu arada cpu-z diye basit bir yazılım var. bununla ram'in PCI-xxx'ine bak mesela PCI-800 falan yazar direkt ona göre arama yap. bir de AMD işlemciye uyumludur diye yazarlar, öyle al.

son olarak anakartın en fazla kaç GB ram'i destekliyorsa ona göre alman lazım. 4 ise 2GB daha alıp ekleme yaparsın. Daha sonra windows eğer 32-bit ise 64-bit yüklemen gerekecek.
0
himmet dayi
(10.01.16)
(3)

biblolu,şövalyeli satranç setleri

cranium
http://www.amazon.com/gp/product/B0054TFNMC?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=AYSI9CNL93O4X arkadaşlar merhaba,kendime şöyle şövalyeler,kral ve savaş temalı,aynı bu linkteki gibi taşı,tahtası vb orijinal tasarıma sahip bir satranç seti arıyorum,lakin Türkiye'ye kargosu yok bu linktekin
www.amazon.com


arkadaşlar merhaba,kendime şöyle şövalyeler,kral ve savaş temalı,aynı bu linkteki gibi taşı,tahtası vb orijinal tasarıma sahip bir satranç seti arıyorum,lakin Türkiye'ye kargosu yok bu linktekinin,türkiyede de bir sitede varsa bu ve benzeri değişik tasarımlar bulamadım,acaba Türkiye'den bunun gibi hoş,kaliteli tasarımları olan bir seti hangi sitelerde bulabilirim ? nolur yardım :(


onedio.com

mesela bu linkteki 10 numara da harika,ama ne yazık ki Türkiye'den bunun gibisini alabileceğim herhangi bir sitede bulamadım :(
0
cranium
(10.01.16)
common of demons
(10.01.16)
şu güzel bence: urun.n11.com

diğerleri için: www.n11.com

edit: www.artisthediyelik.com

nasıl bulamadın anlamadım?
0
himmet dayi
(10.01.16)
i.hizliresim.com
bunlardan mı mesela?
0
cekilmis gayfe
(10.01.16)
(4)

i3 laptop donanım yükseltme

iddaaci
merhabalar muhabbet kuşları, laptop donanım yükseltmesi yapmak istiyorum. nasıl yapılır ve uygun parçalar nereden bulunur?System Manufacturer: TOSHIBA System Model: Satellite L635 BIOS: InsydeH2O Version 2.40 Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 350 @ 2.27GHz (4
merhabalar muhabbet kuşları, laptop donanım yükseltmesi yapmak istiyorum. nasıl yapılır ve uygun parçalar nereden bulunur?

System Manufacturer: TOSHIBA
System Model: Satellite L635
BIOS: InsydeH2O Version 2.40
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 350 @ 2.27GHz (4 CPUs), ~2.3GHz
Memory: 3072MB RAM
Available OS Memory: 2998MB RAM
Page File: 2237MB used, 3756MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)

Card name: ATI Mobility Radeon HD 5145
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Chip type: ATI display adapter (0x9553)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_9553&SUBSYS_FD921179&REV_00
Display Memory: 1748 MB
Dedicated Memory: 506 MB
Shared Memory: 1242 MB
0
iddaaci
(10.01.16)
muhabbet kuşu değilim ama cevap vereyim.

ram'i yükseltebilirsin. bir de ssd takabilirsin. bir nebze hızlanır. ssd'yi dvd-rom'un yerine takabilirsin.

ram'i yükseltirsen 3GB'den fazla olacağı için windıws'un 64-bit olması gerekecek.
0
himmet dayi
(10.01.16)
en fazla 8gb ram takabilirmişsin.
bir de ssd takarsın. başka bişeyde yapamazsın.
0
sutlu nescafe
(10.01.16)
bence bu baslik, laptop aliyorum ne alayim diyenlere ibret olarka burada birakilmali. biz bunlari kitaplarimizda hep yazdik. laptop almayin dedik. gelistiremezsiniz dedik..
0
beyteper canavari
(12.01.16)
laptop için yapılabilecekler sınırlıdır.

*hdd yerine ssd takabilirsiniz.
*cdrom yerine uyumlu aparatla ssd takabilirsiniz.
*desteklediği kadarıyla ram yükseltebilirsiniz.
*anakartın cinsi cibiliyetine i3ün üst modelleri veya farklı bir işlemci takabilirsiniz.

işlemci yükseltimi biraz masraflıdır. onun yerine ssd ve ram yükseltmesi yapıp uzun bir süre daha kullanmanız mümkündür.
0
atymaty
(12.01.16)
(6)

Bu müzik hakkında ne düşünüyorsunuz?

kalyanschik
Burada küçük bir Alla Beni Pulla Beni sample'ı var. Muhtemelen bir rap parçası olacak. Fikirleriniz? (Parça Kendimin)https://soundcloud.com/nayablake/alla-beni-pulla-beni-remade
Burada küçük bir Alla Beni Pulla Beni sample'ı var. Muhtemelen bir rap parçası olacak. Fikirleriniz? (Parça Kendimin)

soundcloud.com
0
kalyanschik
(10.01.16)
mükemmel
0
giggs
(10.01.16)
çok çok başarılı :)
hatta bu sözsüz halini bir şekilde kullanmam mümkün olabilir mi? sinema öğrencisiyim de çektiğimiz işlerde yani. kabul edersen de daha ileri gidip işlerimize müzik yapabilir misin diye teklif edicem. böyle çok mu beleşçi oldum bilmiyorum ama sanki kolektif bir şeyler yapmak isteyebilirsin gibi hissettim.
0
çaykovski
(10.01.16)
adımı yazarsanız kabuldür :) yardımcı olurum. yeşiller beklenir.
0
🌸kalyanschik
(10.01.16)
bence de güzel olmuş ama son bölümünde sanki bi kayma var gibi. yani klavye ritmin gerisinden geliyo sanki.
0
himmet dayi
(10.01.16)
buna rap koyma bence ille bir şey koymak istiyorsan tricky/massive attack tarzı trip hop vokal koy, sen ambient bir şey yapmışsın ebonics konuşan rap vokal içine eder.
0
godoşu beklerken
(10.01.16)
teşekkürler :) zaten rap'ten ziyade daha derin ve güçlü erkek vokali şeklinde olacak.
0
🌸kalyanschik
(10.01.16)
(5)

nemin zararı olur mu?

diffarensiyel
sabah kalkınca çok susamış oluyorum ve dudaklarım kuruyor. petekte bir tane suluk var. peteğin üstüne birkaç bardak su koysam bir zararı olur mu? akciğerlerde su birikir mi? nemli oda mı daha sağlıklıdır yoksa kuru mu?
sabah kalkınca çok susamış oluyorum ve dudaklarım kuruyor. petekte bir tane suluk var. peteğin üstüne birkaç bardak su koysam bir zararı olur mu? akciğerlerde su birikir mi? nemli oda mı daha sağlıklıdır yoksa kuru mu?
0
diffarensiyel
(09.01.16)
dondurma kutusunun içini suyla doldur koy kaloriferin üzerine. Hiç bir şey olmaz. Kalorifer havayı çok kurutuyor. Nem lazım yani sağlık için.
0
westblack
(09.01.16)
odamda akvaryum var, çılgınlar gibi buharlaşıyor suyu. bir şey olsa bana olurdu. geçenlerde akciğer röntgeni çektirdim, lan maşallah sanki hiç kullanmamışsın gibi ha dedi eniştem.

o değil de % olarak nem oranı kaç olmalı? en uygunu yani.
0
mesglsn sanirm bn yatiyrm
(09.01.16)
%45-60 arası nem ideal diye biliyorum. odanıza nem ölçerlerden alabilirsiniz genellikle bebekler için satılıyor. fiyatları uygun.
0
nuisance
(10.01.16)
arduino ile bir devre kurdum zaten nem ölçmek için. %40 seviyesinde gösteriyor. Biraz daha artırayım o zaman.
0
mesglsn sanirm bn yatiyrm
(10.01.16)
o kadarcık nemle akciğerde su birikecekse izmir, mersin, adana, antalya, ... biz ölelim.
0
himmet dayi
(10.01.16)
(5)

bilgisayar monitörüne digitürk bağlanır mı?

sos fistik olsun mu
şu monitöre digitürk bağlanır mı? yalnızca tv amaçlı kullanacağım, bilgisayar bağlamayacağımhttp://www.vatanbilgisayar.com/philips-185-193v5lsb262-genis-ekran-led-monitor.html?srt=UP
şu monitöre digitürk bağlanır mı? yalnızca tv amaçlı kullanacağım, bilgisayar bağlamayacağım

www.vatanbilgisayar.com
0
sos fistik olsun mu
(09.01.16)
Bağlanır ama ses alabilmek için sesi de farklı bir yere bağlaman gerekir. onu da dijital ses çıkışı ya da scart çıkışı ile bir şekilde dönüştürücüler ile halledebilirsin. ama doğrudan sesi monitöre aktarmak istersen monitör+tv olanlardan alman lazım.
0
himmet dayi
(09.01.16)
Cihazda VGA ve SYNC girişi varmış galiba
forum.donanimhaber.com
Buraya göre sync üzerinden digitürk bağlanabilir, sync ne bilmiyorum :D

Konuda da sorulduğu gibi ses işini unutmayın.
0
atom karincanin torunu
(09.01.16)
bu monitörde sadece vga var. digitürkün vga kablosu varsa olur. bak şurada vga olacak store.donanimhaber.com mavi 15 dişli bir şey.

edit: oçlar linki engellemiş ya.
0
freetakilir
(09.01.16)
@freetakilir, engellememis olm, linki ac, sonra ctrl+l ENter yap aciliyo.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(09.01.16)
vaay güzelmiş bu. bilmiyordum bunu ben. bide kendime kısayol canavarı diyorum kfjşdfhl @
eksi sozlukte eksiyen adam
0
freetakilir
(09.01.16)
(1)

en iyi şofben markası

nemo problemo
baymak şofben (hermetik 13 litre/dk) yazmışlar ama en iyisi bu mu bilemedik. sizce hangi marka tercih edilmeli?
baymak şofben (hermetik 13 litre/dk) yazmışlar ama en iyisi bu mu bilemedik. sizce hangi marka tercih edilmeli?
0
nemo problemo
(09.01.16)
Baymak, Demirdöküm, Bosch bunların alayı çok iyidir. Bizde Baymak termosifon var gayet memnunuz.
0
himmet dayi
(09.01.16)
(1)

Türkçe Albüm ve içindeki şarkı listelerine ulaşacağım bir site var mıdır?

jugador
İlla vardır da, alfabetik sanatçı listesi olsun ordan isimlere tıklayınca albümleri, albümlere basınca da içindeki şarkı isimlerine ulaşacağım böyle bir site var mıdır?
İlla vardır da, alfabetik sanatçı listesi olsun ordan isimlere tıklayınca albümleri, albümlere basınca da içindeki şarkı isimlerine ulaşacağım böyle bir site var mıdır?
0
jugador
(09.01.16)
öyle bir site bilmiyorum da iTunes store belki iş görebilir.
0
himmet dayi
(09.01.16)
(3)

Dubai vizesi nasıl alınır?

more than ever people
acentalara para kaptırmak istemiyorum. kendim başvurup alamaz mıyım resmin siteden. ücreti nedir? nereden başvuru yapılır? ne önerirsiniz? cevapları görelim dostlar.
acentalara para kaptırmak istemiyorum. kendim başvurup alamaz mıyım resmin siteden. ücreti nedir? nereden başvuru yapılır? ne önerirsiniz?

cevapları görelim dostlar.
0
more than ever people
(09.01.16)
himmet dayi
(09.01.16)
komik gleebilir ama airarabia dan bilet alınca alabiliyorsun. onlar vize hizmeti de veriyor. emirates de veriyor flydubai de
0
zugas
(09.01.16)
bileti aldım artık pegasustan. tam bilmiyodum o şekilde olduğunu bilsem öyle alırdım ama artık havayolu şirketi ile bileti alırken alma şansım yok. internetten resmi sitesine başvuruyu nasıl yapabilirim onu merak ediyorum
0
🌸more than ever people
(09.01.16)
(4)

dönüştürücüler (hdmi-dvi-vga) hk.

freetakilir
2 monitörü yan yana bağlayacağım da dönüştürücü alacağım. hdmi vga 50-60 lira falan. hdmi dvi 6-7 lira. bende dvi vga var. hdmi dvi alıp sonra dvi'ıda vga'ya çevirsem yani 2 li çevirici kullansam çalışır mı?
2 monitörü yan yana bağlayacağım da dönüştürücü alacağım. hdmi vga 50-60 lira falan. hdmi dvi 6-7 lira. bende dvi vga var. hdmi dvi alıp sonra dvi'ıda vga'ya çevirsem yani 2 li çevirici kullansam çalışır mı?
0
freetakilir
(09.01.16)
hdmi girişi olan bir monitörü vga ile beslerseniz çok kötü bir görüntü çıkar ortaya. Tabi çalışma olasılığı da düşük.
0
himmet dayi
(09.01.16)
o zaman yeni monitörü dvi-hdmi olarak kullanıp (dvi kısmını ekran kartında boş bırakıp) eski monitörü dvi-vga yapsam olur mu? bu daha olası. yani hdmi dvi çevirici alıp yeni monitöre kullanıp dvi-vga alıp eskiye taksam çalışır bu. çünkü eski monitörde dvi-vga çevirici ile çalışıyordu. beyin fırtınan için teşekkürler ben yaparım bunu :)
0
🌸freetakilir
(09.01.16)
tam olarak nasıl yapacağını anlamadım ama ekran kartından iki çıkış verip görüntü almak istiyorsan o istediğin olmaz diye biliyorum. senin işine yarayacak şey: hdmi çoklayıcı.
0
himmet dayi
(09.01.16)
o iş oluyor eminim :D biz iş yerinde de kullanıyoruz böyle. + gamerlar falan kullanıyor, oluyor.
0
🌸freetakilir
(09.01.16)
(3)

imei kayit

dancewiththedevil
yurtdisinda yasiyorum ancak 5 aydir turkiyedeyim 10 gun sonra tekrar donuyorum. Beraberimde yurtdisinda kullandigim telefonumu getirmistim ilk iki ay kilidi unlocked oldugu icin kullanmadim daha sonra kilidini yurtdisindaki operatorumu arayip actirdim ve yaklasik 2.5 - 3 aydir turkiye sim karti ile
yurtdisinda yasiyorum ancak 5 aydir turkiyedeyim 10 gun sonra tekrar donuyorum. Beraberimde yurtdisinda kullandigim telefonumu getirmistim ilk iki ay kilidi unlocked oldugu icin kullanmadim daha sonra kilidini yurtdisindaki operatorumu arayip actirdim ve yaklasik 2.5 - 3 aydir turkiye sim karti ile kullaniyorum bugun gelen mesajda 120 gun icin kayit ettirmeniz gerekiyor diyor. acaba ettirmesem bir daha geldigimde tekrar kullanabilir miyim kilitlenmeden cunku 10 gun sonra zaten gidiyorum 140 lira kayit parasi vermek istemiyorum. bir de 120 gun icinde giris cikis yapmis pasaport lazimmis benim 150 gun oldu. Fikri olanlar var mi acaba?

simdiden tesekkur ederim
0
dancewiththedevil
(09.01.16)
1. bir daha geldiğinizde kullanamazsınız. iletişime kapanacaktır. iletişime kapalı cihaz tekrar kayıt ediliyor mu bilmiyorum.
2. 150 gün geçtiği için kendi pasaportunuza kayıt yaptıramazsınız. başka birinin pasaportunu kullanmanız gerekir.
0
himmet dayi
(09.01.16)
üstteki arkadaşın verdiği cevaplar geçerli. ekstra olarak:

1. kapatıldıktan sonra açabilirsiniz. yani döndüğünüzde pasaport ile kayıt yaparsanız açılacaktır sorunsuz kullanırsınız.

2. eğer pasaport hakkınız kullanmadıysanız 2 yıl içerisinde girdiğiniz zaman ülkeye pasaport kaydı yapabilirsiniz.
0
ok computer
(09.01.16)
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
0
🌸dancewiththedevil
(11.01.16)
(2)

kontrat bitmeden evden cıkma

edward richtofen
universite ogrencisiyim kiralık dairede oturuyorum. bizim kontrat eylulde bitiyor ama ben haziranda cıkmak istiyorum okulum bitiyor. bosuna kira odemek istemiyorum. yasal yoldan nasıl bir yontem izleyebilirim yardımcı olabilecek var mı ?
universite ogrencisiyim kiralık dairede oturuyorum. bizim kontrat eylulde bitiyor ama ben haziranda cıkmak istiyorum okulum bitiyor. bosuna kira odemek istemiyorum. yasal yoldan nasıl bir yontem izleyebilirim yardımcı olabilecek var mı ?
0
edward richtofen
(09.01.16)
Yasal yonden izlenebilecek pek bir yol yok. Ev sahibi ile konusmayi deneyebilirsiniz. Kendi yerinize baska birini bulmayi deneyebilirsiniz.
0
fakyoras
(09.01.16)
Öyle bir yasal hakkınız yok. Ya sözleşmenin sonuna kadar kirayı ödersiniz, ya da yerinize birini bulursunuz. Ev sahibi anlayışlı biri ise konuşun, belki sorun çıkarmaz.

ayrıca: www.hukuki.net
0
himmet dayi
(09.01.16)
(3)

Ses Kartında Kesinti Sorunu

righteous man
Merhaba arkadaşlar,Focusrite Scarlett 2i2 ses kartı kullanıyorum. Bazen dakikada bir, bazen saatte bir veya daha değişik aralıklarla ses kesiliyor. Ses kesildikten sonra video ve müzik oynatabileceğim hiçbir yer kullanılamıyor. Örneğin, youtube'dan video açtığımda video doluyor ama başlamıyor, media
Merhaba arkadaşlar,

Focusrite Scarlett 2i2 ses kartı kullanıyorum. Bazen dakikada bir, bazen saatte bir veya daha değişik aralıklarla ses kesiliyor. Ses kesildikten sonra video ve müzik oynatabileceğim hiçbir yer kullanılamıyor. Örneğin, youtube'dan video açtığımda video doluyor ama başlamıyor, media player'dan müzik açtığımda hiç başlamıyor.

Ses kartının driver'ını kontrol ettim, son sürüm yüklü. Her seferinde ses kartını devre dışı bırakıp, tekrar etkinleştiriyorum sorun çözülüyor; ama daha önce bahsettiğim aralıklarda tekrardan aynı şey oluyor.

Doğrudan bilgisayarın kulaklık çıkışını kullandığımda bir sorun olmuyor, durum kesinlikle ses kartıyla ilgili.

Nedir, ne yapabilirim bilen birisi var mıdır? Teşekkürler.
0
righteous man
(08.01.16)
ses kartın usb ise kabloda temassızlık olabilir. belli bir süre sonra windows sürekli aktif olmayan cihazları uykuya alıyor olabilir. cihazda donanımsal bir sorun olabilir.o sırada usb'ya başka aygıt takıyorsan güç bölündüğünden cihaza giden enerjide dalgalanma oluyor olabilir. olabilir de olabilir.

bence önce kabloyu değiştir, sonra windows güç ayarlarından uykuya almaması için ayarını yap (google'dan bulabilirsin), diğer ihtimalleri de göz önünde bulundurup bir değerlendirme yaapbilirsin.
0
loveinaflipbook
(08.01.16)
Son sürüm olmayan bir driver kur.
0
himmet dayi
(08.01.16)
Virüs de olabilir, başıma gelmişti.
0
hasmetizm 2046
(08.01.16)
(10)

bugün debe editleri baya az sanki?

buffy de vampir sayılır
debeye göz attım da az önce, "kimse debe editi yapmamış la bugün" dedim kendi kendime, sonra sayayım dedim, 4 kişi debe edit yapmış. her zamankine göre az sanki değil mi?bir de, debe editi yapanlara uyuz oluyor musunuz?
debeye göz attım da az önce, "kimse debe editi yapmamış la bugün" dedim kendi kendime, sonra sayayım dedim, 4 kişi debe edit yapmış. her zamankine göre az sanki değil mi?

bir de, debe editi yapanlara uyuz oluyor musunuz?
0
buffy de vampir sayılır
(06.01.16)
dünyanın en itici eylemlerinde ilk ona oynar belki o debe editi denen ucube.
0
devilred
(06.01.16)
hayır uyuz olmuyorum. çoğu zaman farkındalık gerektiren başlıklardan debe editleri sayesinde haberim oluyor.

peki ben yapar mıyım? hayır yapmam.

ben daha çok entry debe'ye girince "entry'ni editleyip şunu ekler misin?" diye mesaj atanlara kılım.
0
himmet dayi
(06.01.16)
felaket uyuz oluyorum direk eksiyi basıyorum. entryi çok beğensem bile.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(06.01.16)
debe editlerini görmemek için sabah okuyorum debeyi. acayip nefret bir şey.
0
cekilmis gayfe
(06.01.16)
dün ben de yapmamıştım. çok aptalca bir şey.
0
kalanlarin savasi
(06.01.16)
bir şeye uyuz olmak için bir sebep olması gerekir. şahsen sebebş olmadan veya sebebini belirtmeden uyuz olanların bir şeylerden etkilenip anlamsızca uyuz olduğunu sanıyorum. yani ben bir insana veya bir olaya uyuz oluyorsam bir sebebi olması gerekmez mi yahu? saçma değil mi durup dururken uyuz olmak? baksanıza, eğer ciddilerse herkes uyuz oluyor ama kimse de "şu yüzden" diyemiyor. sadece nedensizce uyuz oluyor.

ben hiç de uyuz olmuyorum. ayrıca gayet farkındalık yaratan edit'ler oluyor. ilk duyduğumda zannetmiştim ki debe'ye giren adam debe'ye girdikten sonra entry'yi editleyip bambakşa bir şey yazıyor. meğersem altına çok okunsun diye farkındalık yaratacak notlar alıyormuş. aman ne itici. gayet de faydalı, birçok yardım kampanyasından, dikkat çekilmesi gereken konudan bu sayede haberdar oldum.
0
kibritsuyu
(06.01.16)
Nedenlerini belirtmemiş olmaları bi nedeni olmadığı anlamına gelmez bence.
0
🌸buffy de vampir sayılır
(06.01.16)
debe listelerini ilk haliyle editsiz olarak görmek için (sonradan silinen entryler dahil) sozlock.com a bakabilirsiniz.
sozlock.com
0
cheers for fears
(21.03.16)
yapmayayım diyorlar gene yapıyorlar. debe editine açıkça yasak getirilmesi lazım sözlük kurallarında. yoksa senelerce devam edicek bu saçmalık.

1-2 tanesini uçurucaksın, bir daha kimse yapmaz.
0
shedracon
(21.03.16)
Hayır olmuyorum, debe editinden nefret etmekte ya da edit için mesaj atanlara da uyuz olmuyorum.
İnsanlar hayat kurtarmak için, yardım almak için sesini duyurabilme umuduna böyle nefret besleme sebebini de anlayamıyorum. Dileyenin dilediğinden nefret etme özgürlüğü var tabi.
0
rakicandir
(21.03.16)
(4)

Barcelona Espanyol maçı yayınlanmayacak mı ?

nuevo
Yayın bilgisine bir türlü ulaşamadım. Yayın olmayacak mı?
Yayın bilgisine bir türlü ulaşamadım. Yayın olmayacak mı?
0
nuevo
(06.01.16)
Maç saatine kadar değişiklik olmazsa türkiye kanallarında yayın yok. internetten izlenebilir.
0
himmet dayi
(06.01.16)
burdan şaapın bari

livetv.sx
0
kuul
(06.01.16)
(bkz: arenavision )
0
murtiii
(06.01.16)
Vpn ile,

youtu.be
0
oku oku yazar ol
(06.01.16)
(5)

usb girişe dönüştürücü ile ethernet kablosu bağlama

nickyazmaksartmibulamadim
Merhabalartablet bilgisayarımın sadece usb girişi var ve bulunduğum yerden internete sadece kablo ile bağlanabiliyorum. Bu usb girişine ethernet kablosu bağlayabilecek çeviriciler buldum ama fiyatları 10 liradan 125 liraya kadar uzanıyor. f/p için hangisini tercih etmeliyim.1- http://www.hepsiburada
Merhabalar

tablet bilgisayarımın sadece usb girişi var ve bulunduğum yerden internete sadece kablo ile bağlanabiliyorum. Bu usb girişine ethernet kablosu bağlayabilecek çeviriciler buldum ama fiyatları 10 liradan 125 liraya kadar uzanıyor. f/p için hangisini tercih etmeliyim.

1- www.hepsiburada.com
2- www.hepsiburada.com
3- www.hepsiburada.com
4- www.hepsiburada.com
5- www.hepsiburada.com
bu arada tabletin usb versiyonu usb 2.0
0
nickyazmaksartmibulamadim
(06.01.16)
TP-LINK TL-UE300 / rahat kullanmak için, 9 lira olan arkadaş usb ile sabit çok sağlıklı kullanılamıyor. bende S-Link Sl-U603 Usb 3.0 bunu kullanıyorum ,memnunum
0
mrvengeance
(06.01.16)
kendi kablosuz ağınızı oluşturup kablodan kurtulun bence. aşağı yukarı aynı paraya şöyle bir şey var: www.hepsiburada.com
0
10032007
(06.01.16)
Yalnız tablette çalışıp çalışmadığından emin olmadan alma bence. neticede bunlar PC'ye USB'den takılınca Windows otomatik driver yükleyecektir ama tablet USB girişinden internet alabilir mi, o meçhul.

Benim tavsiyem, eğer tabletin Wi-Fi bağlantısında problem yoksa kablolu bağlantıyı Access Point ile kablosuza çevirmeniz yönünde.
0
himmet dayi
(06.01.16)
bundan kullanıyorum. herhangi bir sorununu görmedim.

www.aliexpress.com
0
cetoxim
(06.01.16)
teşekkürler cevaplarınız için, okulun kablosuzu pek verimli değil o yüzden kablolu daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. ama olmadı önce etrafta birilerinde varsa bulup çalışıp çalışmadığını bir deneyeyim.
0
🌸nickyazmaksartmibulamadim
(06.01.16)
(1)

antalya'da barca macını nerede izleyebilirim?

omer gibi
teşekkürler.
teşekkürler.
0
omer gibi
(06.01.16)
barça maçı sanırım türkiye'de yayınlanmayacak.
0
himmet dayi
(06.01.16)
(26)

life is drunk'ın entrilerini beğeniyor musunuz?

buffy de vampir sayılır
ben beğenmiyorum çoğunlukla. onun entrisi olduğunu anlamasam da beğenmiyorum anlasam da. yani ön yargım yok sanırım ona karşı. sizde durum nedir?beğendiğim entrileri de var tabi, hepsi için konuşmuyorum, çoğu için.
ben beğenmiyorum çoğunlukla. onun entrisi olduğunu anlamasam da beğenmiyorum anlasam da. yani ön yargım yok sanırım ona karşı. sizde durum nedir?

beğendiğim entrileri de var tabi, hepsi için konuşmuyorum, çoğu için.
0
buffy de vampir sayılır
(06.01.16)
ben gülüyorum genelde ben beğeniyorum debedekilerini
0
basond
(06.01.16)
bırak beğenmeyi, tanımıyorum bile.
0
esmer
(06.01.16)
Bir şekilde sahip olduğu çevresi sayesinde şu an bu kadar popüler. Abartıldığını düşünüyorum. Ortalama bir yazar.
0
yirmisantim
(06.01.16)
badiye eklediydim zamanında da o tür yazarları yok misugi, yok bilmem ney, artık beğenmiyorum çünkü belli bir metodları var hikaye yazıyorlar. bir yerden sonra basmakalıp hale geliyor. konular: fakirlik, aşk, iş, cahillik, toplumsal sınıflar, toplumsal adaletsizlik, tüketim, teknoloji. herkes gibi olan, herkesin düşünmüş olduğu şeyleri düşünen, okuyanda ay bence dee hissi yaratan şeyler ortak anılar bulucaksın. hepsini kar karıştır birkaç şaşırtıcı olay ekle iki şaka yap zaten oldu sana birkaç paragraf.

edit: aile çocukluk nostalji falan da var. baba falan olucak. böyle şefkatli ama sert. evde soba kestane falan olucak. bayram namazı, ölen dede. çok efsane şeyler. artık hepsi beyaz yakalı modern insan oldu mesela, hiç beyaz yakalı adam dedeyle bayram namazına gider mi :(
0
i ve been mistreated
(06.01.16)
Hep aynı format ya. Nicki görünce es geçiyorum direkt.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(06.01.16)
i ve been mistreated formülü vermiş hakkaten.
0
🌸buffy de vampir sayılır
(06.01.16)
cık, samimi bulmuyorum, inandırıcı gelmiyor anlattıkları.
0
devilred
(06.01.16)
denk geldiğimi hatırlıyorum ama badilere eklemedim. aklımda yer eden bir entry'si de yok. o kadar da beğenmemişim demek ki.
0
zgrydn
(06.01.16)
Hic sevmem paso entry calip debe kasan bir tip
0
neferkitty
(06.01.16)
ben beğeniyorum. her entrysini değil ama debeye giren entrylerin çoğuna gülüyorum
0
demeterius
(06.01.16)
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu +1
0
jedilance
(06.01.16)
aynen nicki görünce es geçiyorum.
0
nedendir bilinmez
(06.01.16)
ben beğeniyorum, gülüyor hatta eşle dostla paylaşıyorum.
0
hushhush
(06.01.16)
Okumuyorum.
0
arnold schwarzeneger
(06.01.16)
ilk başlarda komik geliyordu ama kendini tekrar eden giriş-gelişme-birbirinin benzeri espriler sıktı artık. ve o kadar belli ki sallamasyon oldukları..
0
plastic_angel
(06.01.16)
Farklı yazıyor, o kesin. Ama bence overrated.
0
himmet dayi
(06.01.16)
meh.
0
inawen
(06.01.16)
malın önde gideni, balon.
0
[silinmiş]
(06.01.16)
eskiden severdim, okurdum. hala takip ediyorum, badi listemde ama çok fazla baydı. yani şu geçen kaza yorumlayan kamyoncu dayı gibi oldu. hoş dayı kendini çok hızlı bir şekilde bozdu, 3.videoyu görmez ama o ayrı mevzu, yine de ne demek istediğim anlaşılıyordur. artık kabak tadı verdi ve kendini çok tekrarlamaya başladı. tabi birde jun misugi'den çarpıp yazdığına dair de söylentiler vardı bir ara. jun yazmayı azaltınca da bozulmuş da olabilir.

okuyorum scroll scroll scroll sonra bi bakıyorum onca methiyeyi berber hüseyin abi için yazmış. abv versin diyorum bunca duygulanımı berber hüseyin için mi yaşadın ve bize hissettirdin deyip eksiyi basıyorum artık.
0
air
(06.01.16)
2-3 cümle okuyunca anlaşılıyor onun yazdığı. en aşağı inip ismi görünce sonraki entry'ye geçiş yapıyorum direkt.
0
she was my baby
(06.01.16)
hayır. gülmüyorum da, eğlenmiyorum da. debeden çıkartılması en büyük isteğim.
0
shedracon
(06.01.16)
Jun misugi meselesini de bugün öğrendim ben de, life is drunk başlığında şukela moduna alayım bi dedim olayı öğrendim..
0
🌸buffy de vampir sayılır
(06.01.16)
şu hep aynı tarz yazıyor diyenleri anlamıyorum. sonuçta bu yazıları bi kişi yazıyor. ne kadar farklı olabilir. her yazar kendi tarzını belirler. o zaman chuck palahniuk'ta "hep aynı yazıyor yaa" diyelim? troll'ün bile kendine ait tarzı varken hikaye yazan bi insanın neden çeşit çeşit tarzı olsun ki?
0
hononu
(06.01.16)
Okumadan direkt eksiliyorum. Biraz ekleme yapmasını oynamasını anlarım da bildiğin hikaye yazıyor adam. Bu uyduruk hikayelere gülenlerin nicklerini bilsem onları da eksilerim.
0
teoridefeminist pratiktegeysa
(06.01.16)
Debe'ye giren birkaç entry'yi görmüş ve "Ehehehee" ama ayrıntılı okumadım. Format konusunda da hononu gibi düşünüyorum, sözlük için kendini neden yenilesin ki? Kaldı ki Murakami'nin bir kitabını okurken 10. sayfada "Ben Murakami okuyorum" diyor insan, bu iyi veya kötü olduğu anlamına gelmez. Beğenilebilir, beğenilmeyebilir. Bu kadar nefreti anlayamadım.
0
aychovsky
(06.01.16)
Sevilmemesinin sebebi debe için yazıyor olması olabilir. Kendisi sanki yazmak için, paylaşmak için veya bilgi vermek için değil de sadece debeye girmek için yazıyor gibi bir izlenim oluştu bende bugün. Debeye girmenin formülünü bulmuş o formüle uyarak yazıyo gibi bi algı oluştu yazılanları okuyunca. Belki de budur sebebi..

Veya intihal-esinlenme den dolayı da sevilmiyor olabilir..
0
🌸buffy de vampir sayılır
(06.01.16)
(2)

kurum mailimi (outlook) en kolay nasıl arşivleyebilirim?

buffy de vampir sayılır
sb teşekkürler.
sb teşekkürler.
0
buffy de vampir sayılır
(06.01.16)
araçlar --->hesap ayarları---> veri dosyaları --> klasörü aç

veya

C:\Users\Kullanıcı_Adı\AppData\Local\Microsoft\Outlook

kopyala buradaki tüm dosyaları
0
janavarorion
(06.01.16)
Eğer e-postalar Exchange, Office 365 gibi sunucularda saklanmıyorsa, doğrudan Outlook veri dosyasını Outlook kapalı iken kopyalayarak (yukarıda anlatılan yöntem) arşivleyebilirsiniz. Eğer tersi durum söz konusu ise, bir adet veri dosyası yaratıp sunucu üzerinde yer alan tüm iletileri bu veri dosyasına kopyalayarak arşivleyebilirsiniz.
0
himmet dayi
(06.01.16)
(5)

Hızlı transfer yapacak USB->USB kablo

nilmiye
Merhaba,WD bir harici disk var elimizde. Ağa bağlı, ama ağdan yüksek boyutlarda transferler uzun sürüyor, bilgisayarı açık bırakıp gitsem ağda en ufak bir problem olduğunda hata verip yarım bırakıyor. Bu arkadaki USB girişinin yanında SS yazıyor(Caps), Solid State anlamında mı(Superspeed 3.0mış gali
Merhaba,

WD bir harici disk var elimizde. Ağa bağlı, ama ağdan yüksek boyutlarda transferler uzun sürüyor, bilgisayarı açık bırakıp gitsem ağda en ufak bir problem olduğunda hata verip yarım bırakıyor. Bu arkadaki USB girişinin yanında SS yazıyor(Caps), Solid State anlamında mı(Superspeed 3.0mış galiba)? Buradan Mac kasaya bağlayacağım.

En hızlı aktarımı nasıl yaparım? Normal bir USB -> USB kablo işimi görür mü? Teknosadan falan mı alayım ya da? Öneriniz var mıdır?

En aşağı 500GB veri aktarılacak bu arada. Ağdan yollayınca 30GB bi saat sürüyor.

Teşekkürler.
0
nilmiye
(06.01.16)
1. SS solid state anlamına gelmiyor. Bunlar solid state disk değil. Solid state diskler çok küçük oluyor.
2. Görseldeki USB girişi USB3.0, bilgisayarın da USB3.0 noktası olmalı. aksi halde 30GB / sa gayet normal. Eğer USB3.0 noktası varsa bilgisayarda USB->USB iş görür.
0
himmet dayi
(06.01.16)
male to male 3.0 usb kabloyla bağlayabilirsin.
www.amazon.com
0
cetoxim
(06.01.16)
abi bu kabloyu amazondan almaktan daha erken temin edemez miyim? taksim teknosa ya da media markt te yok mudur mesela?
0
🌸nilmiye
(06.01.16)
mr.goodcat
(06.01.16)
wd mycloud değil mi bu? o usb girişi sadece ek bellek takmak için diye biliyorum.
0
passion rules the game
(06.01.16)
(4)

Bütçe sorusu

tchuck
ya hesap mesap yaptım size de sorayım.kredi kartları:denizbank: 3100tlgaranti:570tlakbank:1000tlkrediler: 201tl x18 ay borç var.şimdi, elime düzgün para geçiyor, bi kısmını yiyorum diğer kısmıyla da inşallah şubat sonuna kadar borçları bitirmek istiyorum.bu ayki gelirimle, yukarıdaki kredik artların
ya hesap mesap yaptım size de sorayım.

kredi kartları:
denizbank: 3100tl
garanti:570tl
akbank:1000tl

krediler: 201tl x18 ay borç var.

şimdi, elime düzgün para geçiyor, bi kısmını yiyorum diğer kısmıyla da inşallah şubat sonuna kadar borçları bitirmek istiyorum.

bu ayki gelirimle, yukarıdaki kredik artlarından denizbankı mı kapatayım?
yoksa krediyi mi?

krediyi hesapladım, 3000tl ödersem kapanıyor, ay ay ödersem 3600tl ödemiş oluyorum.
krediye 3000tl yatırıp, üstüne dosya masrafları için de dilekçe verip, kredi kartlarını asgari mi ödeyeyim? yoksa kredi kartlarından kapatabildiğim kadarlarını mı kapatayım?
0
tchuck
(05.01.16)
kredi kartlarını asgari ödersen eger ömür biter o kart borcu bitmez onu soyliyeyim bastan.
0
all girls dream
(05.01.16)
erken kapatmanı önlemek için banka türlü pisliği yapacak. bence öncelikli olarak kartları kapat, krediyi kapatırsın.
0
himmet dayi
(06.01.16)
kredi kartını asgari ödemek çok kötü bir seçenek hocam. kalana faiz geliyor biliyorsun, amaç da o zaten. zengin etme bankaları.
0
eindaclub
(06.01.16)
@eindaclub,

gelen faiz, krdinin 600tl lik faiz farkının 10'da biri bile değil ama
0
🌸tchuck
(07.01.16)
(3)

Counter Strike Global Offensive (silah pazarı)

musella
selamlar, oynarken dusurdugumuz silahlari oyunda kullandikca pazar fiyati artiyor mu? yoksa o an pazarda ederi neyse o mudur? ya pazarda bi keles goruyorum 30-40 lira, bende bi keles var mesela 4 liraya anca gidiyor. niye ki lan? kayseriliyim lan ben ticarette sifir cekmek zoruma gidiyo. :(tesekkurl
selamlar,

oynarken dusurdugumuz silahlari oyunda kullandikca pazar fiyati artiyor mu? yoksa o an pazarda ederi neyse o mudur? ya pazarda bi keles goruyorum 30-40 lira, bende bi keles var mesela 4 liraya anca gidiyor. niye ki lan? kayseriliyim lan ben ticarette sifir cekmek zoruma gidiyo. :(

tesekkurler.
0
musella
(05.01.16)
arz meselesi. bi üründen pazarda ne kadar çok varsa fiyatı o kadar düşüyor. nadir bulunan ürünler daha pahalıya gidiyor haliyle.
0
himmet dayi
(05.01.16)
bir silah skin'i şu renklerde olabilir;

1) - White - Consumer grade
2) - Light blue - Industrial grade
3) - Darker blue - Mil-spec
4) - Purple - Restricted
5) - Pinkish purple - Classified
6) - Red - Covert
7) - Exceedingly Rare ★

7 en değerlisi, 1 en değersizi.

sonra bu silah skinlerinin durumu da etkiliyor. aynı silahın şöyle farklı kalite seviyeleri var; Factory New en iyisi, Battle-Scarred en kötüsü.

Factory New (FN)
Minimal Wear (MW)
Field-Tested (FT)
Well-Worn (WW)
Battle-Scarred (BS)

atıyorum Kırmızı seviyede bir silah düşürdünüz. bu silah bayağı pahalı olacaktır. ama o skin'in battle-scarred durumundaki daha ucuz, factory new durumundaki hali daha pahalı olacaktır, çünkü factory new durumundaki daha az oluyor piyasada.
0
fuel oil
(05.01.16)
arkadaşlar güzel açıklamış ama soruya tam olarak cevap verilmemiş ben vereyim :) silahı oyunda kullanmanızın fiyatına bi etkisi yok.
0
pheno
(05.01.16)
(3)

interstellar ile ilgili bişi sorcam

goodbyecruelworld
hani sulu gezegen gidiyorlar bir kaç saat kalıyorlar ama ana gemiye dönünce yıllar geçmiş oluyor? ben bu kısmı zihnime bir türlü oturtamıyorum. yardım edebilir misiniz, teşekkürler.
hani sulu gezegen gidiyorlar bir kaç saat kalıyorlar ama ana gemiye dönünce yıllar geçmiş oluyor? ben bu kısmı zihnime bir türlü oturtamıyorum. yardım edebilir misiniz, teşekkürler.
0
goodbyecruelworld
(05.01.16)
nasıl oturtalım ? dünyadaki 10 dakika bu gezegende 7 saat mi 7 gün mü bir şey diyordu işte. zaman dilimleri farklı
0
mrvengeance
(05.01.16)
gezegen karadeliğe çok yakın olduğu için orada zaman yavaş ilerliyor.. ana mekik ise karadeliğe uzak olduğu için orada zaman normal geçiyor bunlar küçük gemi ile gidip geliyorlar..

düşün bir arkadaşınla tam buluştun eleman diyor ki hacı bi 5dk bekle şurada bi tanıdığa uğrayıp gelicem.. 15-20dk sonra geliyor.. sen afedersin mal gibi beklediğin için sana o 15-20dk 5 saat gibi geliyor eleman eşine dostuna ''vay hacım nbr görüşemiyoruz'' ayakları çektği için 15-20fk 1dk gibi geliyor..öyle birşey işte..
0
dedim dedim de kime dedim
(05.01.16)
o gezegen ve gezegenin bulunduğu konum dolayısıyla uzay-zaman bükülüyor ve zaman genişliyor. haliyle orada geçen birkaç saat gemide yıllar sürüyor.

dünyada da mesela dünyadan uzaklaştıkça, yani kütle çekim etkisi azaldıkça zaman daha hızlı akmaya başlar. ama tabii dünyanın kütlesi bir kara deliğin kütlesine oranla yok denecek kadar az olduğu için (kara delik kütlesi sonsuz varsayılır) bu zaman genişlemesi algılanamayacak kadar az olur.
0
himmet dayi
(05.01.16)
(2)

Celal Şengör'ün hiç konulu videosu yok?

ya ben lan neyse
selamlar,bu adamın kendi alanıyla ilgili videosu yok mudur? google da ilk çıkan sonuçlar haricinde sizin bildiğiniz?neredeyse tüm videoları siyasi-felsefi-tarih...aynı soruda sabah arkadaşın biri salça oldu silmek zorunda kaldım. varsa bildiğiniz...sağ olunuz.
selamlar,

bu adamın kendi alanıyla ilgili videosu yok mudur? google da ilk çıkan sonuçlar haricinde sizin bildiğiniz?

neredeyse tüm videoları siyasi-felsefi-tarih...

aynı soruda sabah arkadaşın biri salça oldu silmek zorunda kaldım. varsa bildiğiniz...

sağ olunuz.
0
ya ben lan neyse
(05.01.16)
TV dünyası için hiç ilgi çekici olmayan bir dalda profesör adam; jeoloji.

Yani bir ihtimal fosil vs. ile ilgili Din, Bilim ve Darwin konulu tartışma programı var, bolca evrim anlatılan.
0
himmet dayi
(05.01.16)
siyaset-tarih konuştuğu videolar dışındaki, mesela din-evrim tartıştığı videolar onun alanı oluyor aslında. Çünkü adam dünyanın geçmişini biliyor, anlatıyor vs.

bak 16 Aralık'ta yayınlanan Teketek'in sonunda bir makalesinden bahsediyor(öncesi yine hep siyaset tarih :D) zamanlı link veriyorum direkt o kısım çıkacak:
youtu.be
0
rodriguez2
(05.01.16)
(5)

Bu bira içilebilir mi?

mozarello
http://i.hizliresim.com/A56XMB.jpgSon kullanma tarihi bi tuhaf basılmış da emin olamadım. Gidip değiştireyim mi?
i.hizliresim.com

Son kullanma tarihi bi tuhaf basılmış da emin olamadım. Gidip değiştireyim mi?
0
mozarello
(05.01.16)
abi sen bunu dün de sormadın mı? siktir et içme ver o birayı bana ver ver.
0
hpkhga
(05.01.16)
Ahaha aynen, sordum. İçerde 4 5 tane var ve hepsi bu şekilde tarihlenmiş. İçmeye çekiniyorum, götürmeye de üşeniyorum.
0
🌸mozarello
(05.01.16)
9-11-2015 yazıyo zaten.

ben bi kere 1 yıldır bekleyen birayı içmiştim. bunun 1 ay olmamış. ama neticede tarihi geçmiş, kıllanıyosan içme, değiştir.
0
kupigometa
(05.01.16)
bence soldaki üretim tarihi sağdaki skt. ve yanlış yazılmış 09/01/2015 olmalı.
0
himmet dayi
(05.01.16)
iç ablacım götür.

1 ay once içilen bira 1 ay sonra biranda zehire dönüşmez. ben çok içtim.

bir şey olmaz (yatırım tavsiyesi değildir)
0
beeyore
(05.01.16)
(5)

Amerika'da hangi elektronikler daha ucuz?

f_d
Turkiye yerine Abd'den almaya degecek hangi elektronik aletler var? Ya da Turkiye'de olmayip Abd'de olan teknolojik neler ise yarayabilir?Benim bildigim Apple urunleri bu kategoride. Baska neler var? Android tabletleri Abd den almaya deger mi?
Turkiye yerine Abd'den almaya degecek hangi elektronik aletler var? Ya da Turkiye'de olmayip Abd'de olan teknolojik neler ise yarayabilir?
Benim bildigim Apple urunleri bu kategoride. Baska neler var? Android tabletleri Abd den almaya deger mi?
0
f_d
(05.01.16)
Turkiye'de amerikadan daha ucuz olacak elektronik yok. Kisaca her sey.
0
robokot
(05.01.16)
Robokot, tersini soruyorum.
0
🌸f_d
(05.01.16)
En karli is AKG mikrofonlar. Turkiye'de iki katina satsan yine piyasadan ucuza satarsin.
0
alperz
(05.01.16)
video kamera, dslr, lens gibi şeyler ucuz genelde. Ama arada ilginç şekilde çok yakın fiyata gelen ürünler de olabiliyor.
0
rodriguez2
(05.01.16)
robokot farklı bir şey söylememiş ki zaten. her şey daha ucuz.

ör: ps4
0
himmet dayi
(05.01.16)
(5)

İngilizce çeviri yardımı

haistre
Merhaba,Aşağıdaki şiiri çevirebilecek bir kahramana ihtiyacım var. Paul Celan'ın Kristal adlı şiirinin bir bölümü.Seven nights higher red makes for red,Seven hearts deeper the hand knocks on the gate, Seven roses later plashes the fountain.
Merhaba,

Aşağıdaki şiiri çevirebilecek bir kahramana ihtiyacım var. Paul Celan'ın Kristal adlı şiirinin bir bölümü.

Seven nights higher red makes for red,
Seven hearts deeper the hand knocks on the gate,
Seven roses later plashes the fountain.
0
haistre
(05.01.16)
himmet dayi
(05.01.16)
ben de kitabı var. biliyorum. ancak yine de nasıl bağdaştırılıyor "ufkun ufka yolculuğu" ile "red makes for red" diye merak ettim. farklı bir çevirisi olan var mı?
0
🌸haistre
(05.01.16)
Çok emin olmamakla birlikte Paul Celan'ın "red"den kastının "ufuk" olduğu kanısındayım.

"night"ın "high" olması, "gecenin yükselmesi" yani günün bitmesi olarak yorumlanabilir. "red" de akşam yükselmeye başlarken kızıllaşan ufuk çizgisine bir gönderme olabilir.

Böyle düşününce mantıklı geliyor:
"Yedi gece boyunca, ufuk ufka yürür,
Yedi yürek derine, kapıyı çalar el,
Yedi gül sonra, gürülder pınar"
0
psychedelic dreaming
(05.01.16)
o kısım ufuk mu bilmiyorum. red "kızıl" anlamına da geliyor. belki kızıl'dan bu anlam çıkarılmıştır. ben deyim olabilir diye düşünmüştüm. belki de öyledir. güzel çeviri psychedelic dreaming. teşekkürler :)
0
🌸haistre
(06.01.16)
"Red makes for red" diye bir deyim yok İngilizcede. Şiirin internette de detaylı bir açıklamasını bulamadım -şimdi tekrar bir arama yaptım. Sonuç olarak, dediğimiz gibi "red" akşam üzeri "kızıl"laşan "ufuk"a bir gönderme bence de.
Rica ederim :)
0
psychedelic dreaming
(06.01.16)
(1)

offline iken internetten video izlemek

irsh92
wifi bağlantılı bi yerde videonun dolmasını bekleyip ekranı kapatmayıp internet bağlantısının olmadığı bir yerde o videoyu izleyemiyorum bağlantı yok uyarısı geliyor. bazen ise video ilginç bir şekilde bağlantı olmasa da çalışıyor. videoyu indiremeyeceğim zaman böyle geçici belleğe almasını nasıl sa
wifi bağlantılı bi yerde videonun dolmasını bekleyip ekranı kapatmayıp internet bağlantısının olmadığı bir yerde o videoyu izleyemiyorum bağlantı yok uyarısı geliyor. bazen ise video ilginç bir şekilde bağlantı olmasa da çalışıyor. videoyu indiremeyeceğim zaman böyle geçici belleğe almasını nasıl sağlayabilirim? neden bazen bu oluyor bazen olmuyor sitenin kendisiyle alakalı bir şey mi?

internete cepten giriyorum iphone.
0
irsh92
(05.01.16)
evet, sitenin kendiyle alakalı. örneğin youtube'da eskisi gibi 'dolmasını beklemek' gibi bir şey artık yok. Videonun geldiği yere göre bir miktar ilerisine kadar yükleme yapıyor. bu da örneğin 1 saatlik videoyu izlemeyecek olsan bile boşu boşuna yüklememesini sağlıyor.
0
himmet dayi
(05.01.16)
(4)

Trafik Kazası

melankolik koala
cuma günü, 01.01.2016'da başımdan bir trafik kazası geçti. evet, maalesef yıla başlamak için harika bir yol.kaza şöyle gerçekleşti.bir dört yol ağzında, tali denebilecek yoldan dümdüz karşı istikamete geçerken, arabama soldan hızla vurdular.benim yolumda dur levhası vardı ve ben de durmuş, yol boş d
cuma günü, 01.01.2016'da başımdan bir trafik kazası geçti. evet, maalesef yıla başlamak için harika bir yol.

kaza şöyle gerçekleşti.

bir dört yol ağzında, tali denebilecek yoldan dümdüz karşı istikamete geçerken, arabama soldan hızla vurdular.

benim yolumda dur levhası vardı ve ben de durmuş, yol boş diye harekete geçmiştim. tam kavşağın ortasında soldan benim kapımın olduğu noktaya araç hızla çarptı.

şimdi, buraya kadar kusur bende görülebilir. ancak bazı püf noktalar var.

örneğin sol tarafta bir apartman duvarı var ve apartman duvarı sol taraftan gelen araçların mesafesini ve görüşünü engelliyor. dolayısıyla arabalar kavşağa belirli bir mesafe yaklaşmadan görmek imkansız hale geliyor.

solumdan gelen araç çok hızlıydı. şöyle söyleyeyim, bana yandan çarptı (yani benim ona karşı ivmem 0'dı) ve iki hava yastığı açıldı, arabanın önü dağıldı, benim arabamı da 5 metre sağ çapraza doğru yol dışına savurdu.

kavşağa giriş yapmıştım ve ben kavşağa giriş yaptığımda araç ne benim görüş alanımdaydı, ne de duvar onun gelişini görmeme izin veriyordu.

yani kısaca özetlersek, ilk bakışta, tali yoldan gelen ben kontrolsüz kavşağa girmişim gibi değerlendirilebilecek bir pozisyonda. ancak diğer arabanın kavşağa giriş hızı, yol kat etme mesafesi gibi unsurlar göz önüne alındığında, karşı tarafın da önemli ölçüde kusurlu olması gibi bir durum var.

hani dümdüz bakarsanız başka, püf noktaları (sol taraftaki apartman bahçe duvarının soldan gelenleri görmeyi imkansız hale getirmesi ve dolayısıyla arabanın görülmediği bölgeden görülebilir bölgeye hızla gelmesi, arabanın hava yastıklarının ikisinin de açılması, önünün dağılması (bana yandan çarptığı halde duvara hızla çarpmış gibi dağıldı) kavşağa hızla girmesi, benim arabamı savurması) dikkate aldığınızda başka sonuç çıkıyor.

başkalarına bu durumu anlatmak da gerçekten çok zor. ilk bakışta benim kontrolsüz girdiğim ve diğer arabanın yol hakkını alıp kazaya sebebiyet verdiğim görülüyor.

bu durumda kaza tespit raporu nasıl düzenlenir, itiraz edip bu unsurları öne sürme şansım var mı? hakkımı nasıl savunabilirim?

çünkü ben gerçekten yavaştım ve sol tarafımda duvarın izin verdiği görüş mesafesinde araba yoktu. kavşağa girdim ve araba bir anda solumda belirdi ve reaksiyon göstermeme fırsat olmadan bana vurdu. arabam sağa doğru 5 metre savruldu. kavşağa çok hızlı girdi ancak bunu kabul etmiyor ve yol hakkının kendinde olduğunu savunuyor.

yemin ederim bu bir "kaza suçlusu çakallığı" değil. ne yapabilirim?

(ekte kazanın nasıl olduğu görülmekte.)
0
melankolik koala
(05.01.16)
yavaş olman önemli değil. mesela arkadan çarpan her zaman suçludur ister 10la git ister 100. yanyoldan çıkan da bin kere bakacak gelene gidene. yani araba çarpana kadar görmemen enteresan. bahçe duvarı görüş açımı kapattı demişsin bu bir hafifletici sebep olur mu bilmem. zira biz de park eden araçlardan gelen giden görünmeyen yollara çıkıyoruz ama milim milim gidip gelen olur mu diye kollayarak.
bence bu kazada minimum 8'de 6 sen kusurlusun.
geçmiş olsun ayrıca.
0
cekilmis gayfe
(05.01.16)
teşekkür ederim. görmedim çünkü araba bayağı hızlıydı. zaten 50 km/s hızla gelip vursa ne kendi arabasının önü o kadar dağılırdı, ne de benim arabanın sol tekerini kırardı.

görüş alanımda değilken kavşağa girdim yani 50 ile gelseydi ya muhtemelen ben çoktan geçip gitmiş olduğumda o kavşağın metrelerce gerisinde olurdu, ya da ben onun gelişini görüp dururdum. reaksiyon zamanım olurdu. çünkü duvarın izin verdiği mesafeyi hızla kat etmiş oldu.

şehir içinde 50 km/s'nin üzerinde kullanması bir kusur değil mi?
0
🌸melankolik koala
(05.01.16)
yolu kontrol etmesem ve gelene gidene bakmasam neyse de, gerçekten baktım. zaten yavaştım ve kavşağa kontrolsüz girmemiştim. zaten kontrolsüz olsam arabayı yeni kaldırmış ve 10-20 km/s hızla olmazdım. araç da beni yolun ortasında yakalamazdı.
0
🌸melankolik koala
(05.01.16)
geçmiş olsun.

kontrolsüz demek illa kavşağa hızlı girmek demek değildir. kusur çok büyük oranda sizde. eğer kavşakta yol kenarlarında (aracı görmenizi engelleyecek şekilde) park etmiş araçlar varsa bunlarda da kusur vardır. çünkü kavşak giriş/çıkışlarına araç park etmek yasaktır.

size çarpan aracın hızını aldığnız hasara göre belirleyemezsiniz. normal şartlarda 50 km/s hızla gidiyorsa sıkıntı yok.
0
himmet dayi
(05.01.16)
(9)

trafik kazasi

Notts
linkteki aracta gri aracin surucusu kusurlu bence ama yana kayan beyaz araca kusur cikarirlar mi boyle bir durumda? bana gore beyaz aracta kusurlu ama sansizligindan dolayi boye bir durumun icine dusmus. siz ne dusunuyorsunuz?https://youtu.be/Zps6elDHrOk?t=31Edit: En sagdaki bordo beyazdan hizli git
linkteki aracta gri aracin surucusu kusurlu bence ama yana kayan beyaz araca kusur cikarirlar mi boyle bir durumda? bana gore beyaz aracta kusurlu ama sansizligindan dolayi boye bir durumun icine dusmus. siz ne dusunuyorsunuz?

youtu.be

Edit: En sagdaki bordo beyazdan hizli gittigi icin kusurlu mu ?
0
Notts
(05.01.16)
beyaz araba kendini sağa atmak yerine frene bassa bunlar olmayacaktı.
0
cekilmis gayfe
(05.01.16)
beyaz'in frene dokunmasi daha iyiymis tabi (arkasini iyice kontrol etmeden ultra fren yapamaz) ama refleksi cekilmeyi secmis. beyaz arabanin sagindan ondan daha hizli bir arac geciyor olmasi (bazen hepimiz yapiyoruz, yine de) kafadan yanlis, fevri hareketler yapmis hakettigini bulmus. beyaz'a ya cok az kusur cikartirlar ya da hic cikmaz diye dusunuyorum.
0
disq
(05.01.16)
beyaz refleks itibariyle kendini sağa atmaya çalışmış sonra aynadan bordoyu görünce de panikle başka bi manevra yapmış.

en iyi şoför de bordoluymuş ama ona da yazık olmuş.
0
jugador
(05.01.16)
en büyük suçlu orta ve sağ şerit boşken sol şeridi yavaşlamasına sebep olan en öndeki orospu çocuğudur.
0
bobinhoo
(05.01.16)
@disq

Sağ şeritten geçiş yapmak yasak ama:

"Çok şeritli yollarda, şerit değiştirmemek koşuluyla bir şeritteki araçların diğer şeritteki araçlara oranla daha hızlı gitmeleri geçiş sayılmaz."

Bu yüzden bordo aracın daha hızlı olması yanlış değil.

Sonuç olarak en büyük suç takip mesafesini korumadığı için gri araçtadır.
0
himmet dayi
(05.01.16)
hepsi suçlu en az suçlu bordo oda hız mesafesini ayarlayamadığından güme gitmiş.% oranları kaza yapan araçlara bölünecek.
0
jamswety
(05.01.16)
@bobinhoo sol serit bos degil ama baya bir arac var ileride.
0
🌸Notts
(05.01.16)
sol şeritten sağa geçen suçlu ama beyazlı araç sağa geçmek yerine frene bassa kaza olmazmış.
0
giggs
(05.01.16)
burada asıl ve en büyük suçlu afedersiniz sik gibi orta şerite dalan gri megan sürücüsüdür. Yol ayrıca yoğun gözüküyor, kaza anında ileri bakarsanız farkedeceksiniz, ben yolu tıkayan biri göremedim. En suçlu meganın arada tost olması ve muhtemelen en yüksek hasarı alması da manidar.
0
f atih
(05.01.16)
(1)

Word Yardım

antalya12
selamlar,şimdi ben tezim için otomatik içindekiler sayfası oluşturmak istiyorum. figürlere ve resimlere olşturduğum gibi ama beceremedim. internetten video filan da izledim ama olmadı. bilale anlatır gibi anlatabilecek olan var mı?şimdiden teşekkür ederim
selamlar,
şimdi ben tezim için otomatik içindekiler sayfası oluşturmak istiyorum. figürlere ve resimlere olşturduğum gibi ama beceremedim. internetten video filan da izledim ama olmadı. bilale anlatır gibi anlatabilecek olan var mı?

şimdiden teşekkür ederim
0
antalya12
(05.01.16)
Tez içinde yer alan başlıkları yazarken Word menüsünde sağ üstte yer alan "Gövde-Başlık1-Başlık2-..." bölümünden başlığın seviyesine göre Başlık butonuna basman gerekiyor.

Örneğin 1. GİRİŞ gibi bir başlık varsa, sağ üstten Başlık1'i seçmelisin. Eğer tezin bitti ise o başlığı seçip bu butona basabilirsin.

Alt başlıklar için de benzer şekilde seviyeye göre uygun başlık tipini seçmen lazım. 2.1. Alt Başlık için Başlık2 mesela.

Hepsini tamamladıktan sonra en başa gelip (CTRL + Home) başvurular menüsünün altında yer alan içindekiler bölümünden içindekiler bölümünü ekleyebilirsin.
0
himmet dayi
(05.01.16)
(7)

13'' macbook pro vs 13'' macbook air vol234524

jugador
bi kurcaladım ama eski duyurular çıktı hep güncel. günlük kullanım dışında içinde bazı şeyleri test edebilmem için windows kurmam gerekiyor.oyun, tasarım vs pek bir şey yok. oyun da oynarsam bir tek fm oynarım ki onu da sanmıyorum. ayda bi açarsam.en büyük isteğim taşınması ve uzun şarj süresi, inte
bi kurcaladım ama eski duyurular çıktı hep güncel.

günlük kullanım dışında içinde bazı şeyleri test edebilmem için windows kurmam gerekiyor.

oyun, tasarım vs pek bir şey yok. oyun da oynarsam bir tek fm oynarım ki onu da sanmıyorum. ayda bi açarsam.

en büyük isteğim taşınması ve uzun şarj süresi, internet browsing, çok çok sekmeli çalışacağım. arada bir film dizi açabilirim ama bu ev dışında seyahat durumlarında olabilecek bir durum. 2-3 ayda 1 gibi.

kapatmayı sevmiyorum pc'yi pek, uykudan hızlı uyanıp çabuk kendine gelmesi lazım.

air alırsam şöyle bir şey alacam:

13 inç MacBook Air
2.2 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i7; 3.2 GHz'e kadar Turbo Boost
Intel HD Graphics 6000
8 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM
256 GB PCIe tabanlı Flash Depolama

5799 apple store fiyatı

macbook pro alırsam da

Retina ekranlı 13 inç MacBook Pro
2.7 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i5, 3.1 GHz'e kadar Turbo Boost
8 GB 1866 MHz LPDDR3 SDRAM
256 GB PCIe tabanlı Flash Depolama
Intel Iris Graphics 6100
Force Touch trackpad

bu da 5999 tl apple store.

ya da daha düşük konfigürasyon air mi almalıyım yeterli mi bilemedim :/

bildiğim tek şey 4gb ram'in bana yetmeyeceği. depolama çok sorun olmasa da ram konusunda bir de işlemci konusunda kararsız kaldım.
0
jugador
(05.01.16)
tasinabilirlik air, uzun sarj pro. bence air al, pro sahibi olarak soyluyorum bunu.
0
hjarteblod
(05.01.16)
pro aldım yukarda yazdığının 128 gb'lısını, ama apple store'dan daha düşük fiyata satan yerler oluyo bi araştır derim. ben bimeksten 4099 tl'ye almıştım, şu anda 4534 tl olmuş. linkini de vereyim www.bimeks.com.tr film-dizi, internet, programlamayla uğraşıyorum baya memnunum.

yanında çok taşıyacaksan air alınabilir, pro ağır kalıyo air'e göre. onun dışında bence pro.
0
contavolta
(05.01.16)
Retina Pro çok hafif zaten yeterince taşınabilir, sen Pro al boş ver Air'ı. Her gün Pro taşıyan biri olarak söylüyorum bunu, bazen çantaya koydum mu diye bakma ihtiyacı hissediyorum o kadar hafif.
0
i was made for you
(05.01.16)
Taşınabilirlik açısından pro da çok iyi bir bilgisayar. ben de air alacaktım, buraya sordum, sonuç olarak pro aldım. çok memnunum.
0
himmet dayi
(05.01.16)
@contavolta

bu linkteki bimeks olan, hangi yılın ürünü ve de retina mı?

öyleyse alınırmış bu sanki, 128 gb yetiyor di mi :)
0
🌸jugador
(05.01.16)
Test, VM isleri kasacaksan 16 sart. Bende ram su anda 9,5 GB dolu gorunuyor. VM acinca 13-14 yardiriyor.
0
alperz
(05.01.16)
tartışabilecek hiçbir şey yok, kesinlikle macbook pro.

airlerde retina ekran yok. retina yoksa mac kullanmanın bi manası da yok.
0
tchuck
(05.01.16)
(2)

excel sorusu

pıyak
merhabalar arkadaşlar,şimdi basit bir sorum var.fotoğrafta görüldüğü şimdi satırımda üç beş tane renk var ve içinde rakamsal değerler.ben bunları en son renk renk toplamak istiyorum nasıl yapabilirim.üç beş tane değil uzun bir satır var.bana yardımcı olur musunuz?
merhabalar arkadaşlar,şimdi basit bir sorum var.fotoğrafta görüldüğü şimdi satırımda üç beş tane renk var ve içinde rakamsal değerler.ben bunları en son renk renk toplamak istiyorum nasıl yapabilirim.üç beş tane değil uzun bir satır var.bana yardımcı olur musunuz?
0
pıyak
(05.01.16)
Veri filtreleme yap, sonra renge göre filtreleyerek toplama işlemi yap.
0
himmet dayi
(05.01.16)
eğer renklendirme işlemini içindeki değere göre yaptıysan if formülü ile de toplayabilirsin.
yani sarılar 10-20 arası değerler ise if(10<a1<20;sum(aralık);"") gibi
0
animalman
(05.01.16)
(4)

takım elbise-valiz-ucak

nucleon
Günaydın. Takım elbiseyi sert valize koysam onu da uçak bagajında versem nasıl olur ?
Günaydın.

Takım elbiseyi sert valize koysam onu da uçak bagajında versem nasıl olur ?
0
nucleon
(04.01.16)
olur. ama valiz tıka basa dolu olmasın. yine de gidilen yerde ütüleme imkanı yoksa ve kolay kırışan bir kumaşsa elbise kılıfına koyup uçağa almanız daha mantıklı olur.
0
sanxis
(04.01.16)
media.giphy.com

senin bagajı da böyle taşıyacaklar. o yüzden koyma.
0
himmet dayi
(04.01.16)
Eğer düzgünce rulo yapabilirsen kırışmaktan kurtarabilirsin
0
innerbliss
(04.01.16)
Valizde perişan olur panyşon, ceket, gömlek ne varsa.

Elinde örtüsüyle, askılık ile götür. Uçağa biraz erken girmeye çalış, girişte hosteslerden rics et kendi askılıklarına alsınlar. Ben hep böyle yapıyorum.
0
kint
(04.01.16)
(5)

pasaporta vurulmayan çıkış kaşesi

o kadar da degil aga
schengen vizemle kısa bir seyahat yaptım. ardından ziyaret ettiğim ülkeden çıkış yapmak için pasaport polisine gittiğimde amcam bunalmış vaziyette vizeyi aradı. bulamadı, öff dedi ve 2011 tarihli bir vizemin sayfasını kaşeledi. 2015 vizemde giriş görünüyor çıkış görünmüyor. bazı kişiler bir şekilde
schengen vizemle kısa bir seyahat yaptım. ardından ziyaret ettiğim ülkeden çıkış yapmak için pasaport polisine gittiğimde amcam bunalmış vaziyette vizeyi aradı. bulamadı, öff dedi ve 2011 tarihli bir vizemin sayfasını kaşeledi. 2015 vizemde giriş görünüyor çıkış görünmüyor.
bazı kişiler bir şekilde o ülkede bu kaşeyi vurdurmayıp, uzun süre o ülkede kalmış gibi gösteriyorlarmış kendilerini (şehir efsanesi olabilir, emin değilim) uzun süre o ülkede kaldı gibi görününce, tekrar vize alırken multi ve uzun süreli veriliyormuş. doğru mudur?
0
o kadar da degil aga
(04.01.16)
kalmış gibi göstermek diye bir şey olsa bu adam vizeyi aşmış diye bir dahakine direk red verir adam niye uzun versin onu anlamadım?

multiyi zaten isteyince veriyorlar ilkinde bile, uzun süreli almak için de aynı ülkeden tekrar almak gerekiyor şengende. her defasında uzuyor süre..
0
nrmnm
(04.01.16)
Giriş çıkışın vizeyle ilgisi yok ki. Rastgele bir sayfaya basıyor kaşeyi.
0
i ve been mistreated
(04.01.16)
kaşe olmasa sorun olurdu. schengen bölgesini terk ettiğine zamana dair kaşe basılmalı.

bu kaşenin hangi sayfada olduğunun bir önemi yok.

bu konuda amerika da bir istisna var. orada cikis kasesi yok. ama onlar eski I-91 formunun online hali ile sizin cikis yaptiginizi zaten goruyorlar.
0
helenart
(04.01.16)
Kaşe rasgele vuruluyor +3232
0
himmet dayi
(04.01.16)
cevaplar için teşekkürler. o kaşeyi vurdurmama olayı anladığım kadarıyla uydurmaymış. bu sefer 6 aylık verdiler umarım bir sonrakinde daha uzun verirler. aynı vize ile başka ülkeye de giriş yapacağım umarım orada sorun yaşamam.
0
🌸o kadar da degil aga
(04.01.16)
(5)

Bana bu HARİKA karikatürün daha iyi çözünürlüklüsünü bulabilir misiniz?

yedi faktoriyel
Canım sıkıldıkça ve bunaldıkça açıp açıp baktığım bir karikatür. Bana çocukluğumdaki evimizi ve anneannemin evini hatırlatıyor. O zamanlarda evimizde olan tüm detaylar bu karikatürde de var ve hepsinde ayrı bir huzur buluyorum. Yakınlaştırıp daha da net görmeme yardımcı olmak için bana bunun daha iy
Canım sıkıldıkça ve bunaldıkça açıp açıp baktığım bir karikatür. Bana çocukluğumdaki evimizi ve anneannemin evini hatırlatıyor. O zamanlarda evimizde olan tüm detaylar bu karikatürde de var ve hepsinde ayrı bir huzur buluyorum. Yakınlaştırıp daha da net görmeme yardımcı olmak için bana bunun daha iyi çözünürlüklüsünü bulabilecek var mı acaba?
0
yedi faktoriyel
(04.01.16)
kaledekiyalnizlik
(04.01.16)
Şu an bana ne kadar büyük bir güzellik yaptığınıza dair tahmin dahi yürütemezsiniz. Vaktinizi ayırıp da yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim :)
0
🌸yedi faktoriyel
(04.01.16)
Bari ben de balık tutmayı öğreteyim. Büyüğünü istediğin görseli Google Görseller sayfasına sürükle-bırak. Sonra en üstte 'Diğer boyutlar' yazan bölüme tıkla. Zaten büyükten küçüğe doğru sıralar.
0
himmet dayi
(04.01.16)
Bu şahane bir olaymış ya. Google'ın bu özelliğinden yeni haberdar oluyorum. Teşekkürler.
0
🌸yedi faktoriyel
(04.01.16)
tineye sitesini kullanıyorum. sağ tık olayı için mozilla eklentisi de var. ordan biggest'a göre sıralıyosun.
0
kaledekiyalnizlik
(06.01.16)
(7)

sozlukten bir yazara mesaj

baldur2
geloraptornickli yazara mesaj atabilir misiniz? tesekkurler.
geloraptor
nickli yazara mesaj atabilir misiniz? tesekkurler.
0
baldur2
(03.01.16)
geçen biri "sözlükten bana mesaj atsanıza" demişti aklıma o geldi kdlfhkdh eyv güldüm biraz.
0
freetakilir
(03.01.16)
oyle mi?
0
🌸baldur2
(03.01.16)
öyle, pardon trolledim biraz :D aha link merak edene www.eksiduyuru.com
0
freetakilir
(03.01.16)
yalniz siktin duyurumu, sagda 3 cevap yazisini goren duyuruya bakmiyor bile sanirim.
0
🌸baldur2
(03.01.16)
sakin ol. duyurunun linkini attım. silme duyuruyu.
0
himmet dayi
(03.01.16)
?
0
geloraptor
(03.01.16)
mesaj attim haci sana buradan.
0
🌸baldur2
(03.01.16)
(6)

torrent film indirmek suc mu?

atcapar
az once internetten okudum da gecen sene yeni bir yasa cikmis bunun ile ilgili film indirmek degilde dagitmak sucmus falan diye ama torrentin ozelligi de bu degil mi ister istemez senin dosyadaki filmi baskalari da indiriyor. 1 haftadir ben film indiriyorum torrentten simdi suc mu isledim ben? Bilen
az once internetten okudum da gecen sene yeni bir yasa cikmis bunun ile ilgili film indirmek degilde dagitmak sucmus falan diye ama torrentin ozelligi de bu degil mi ister istemez senin dosyadaki filmi baskalari da indiriyor. 1 haftadir ben film indiriyorum torrentten simdi suc mu isledim ben? Bilen arkadaslar aciklik getirebilir mi bu konuya?
0
atcapar
(03.01.16)
potansiyel tartışmalara istinaden bir not:
olayın felsefi/ahlaki tarafında değilim. "torrent kullanmıyorum" demiyorum. yahut "torrent kullananlar hıncaldır ve uluçtur, umarım 23 dakika içinde derhal ölürler" falan da demiyorum. sadece tanımını söylüyorum. üzerinde emek sarf edilmiş ve karşılığında gelir beklenen bir üründen, illegal yollardan istifade etme eylemi tanım olarak suç mudur sorusuna cevaben söyledim. yoksa ben de torrent kullanıyorum, hatta dizileri direkt olarak öyle indiriyorum, çünkü izlediğim dizilerin bazıları çoktan yayından kalkmış izleme şansım yok, bazılarını da türkiye'de istesem de izleme imkanım yok. keşke netflix de spotify gibi türkiye'ye giriş yapsa. ne tatlı olur.

---

elbette suç. aldığın bir hizmetin karşılığını ödemediğin (mutlaka para ödemek zorunda değilsin, spotify kullanırsın, adam sana reklam dinletir ve bu şekilde para kazanır, sen yine ürünün lisans sahibine ödeme yapılmasını sağlamış olursun) müddetçe suç işliyorsun. işliyoruz. crack'li windows, office ya da başka bir şey, hepsi bu kapsamdadır, hırsızlık suçudur. yakalanır mısın, ne kadar üzerine düşülür meselesi ayrı. ben tanım olarak söylüyorum sadece.

tüm o ekibin emek vererek, devasa yatırımlar yaparak hazırladığı ürünü bedavaya izleyerek emek hırsızlığı yapmış oluyorsun. yapımcılar da bu işin peşine son dönemde iyice düşmeye başladı. son örneği popcorn time isimli uygulamanın başına gelenler.

fakat türkiye'de siber suçlarla mücadele meselesi çok havada. bildiğim kadarıyla türkiye'de korsan yayıncılık ile ilgili başına ciddi iş açılmış sadece bir kişi var, dizimag'in sahibi. o da torrent değil. başka örnekler de olmuştur belki benim duymadığım.
0
cevap botu
(03.01.16)
tabi ki evet. hemide doğrudan amerikan yasalarını çiğniyorsunuz(indirdiğiniz şeyin amerikan menşeili olduğunu varsayarak).
0
feel the blanks
(03.01.16)
o zaman üzerinde emek sarf edilmiş ve karşılığında gelir beklenen bir ürünü allahsal boyutlarda fiyatlara satmasınlar. biz de gidip satın alalım.
0
freetakilir
(03.01.16)
freetakilir +1

kimse kusura bakmasın da aga, serdar ortaç gibi bir adam "zaten toplam 8 nota var, şarkılar nasıl birbirine benzemesin", "ben bu şarkıyı 30 dakikada yazdım." deyip milyonları götürecek, sonra çıkıp "ühüü, emeğe saygısızlık, korsan indirmeyin" diye ağlayacak.

sikerim öyle düzeni. sinema sanatçıları da milyon dolarlar kazanacak, hala benim cebimdeki üç kuruşun peşindeler. amına korum hepsinin.
0
himmet dayi
(03.01.16)
Evet diyenler hangi kanun hukmu oldugunu soyleyebilirler mi? 5846 sayili fikir ve sanat eserleri kanununun suclar baslikli 71-72-73. Maddelerinde suclar sayilmis, burada tuketici olarak kullanmak suc olarak sayilmiyor. Kazanc elde etmek, ticari amaclarla kullanmak suc sayiliyor. Baska kanunlarda veya kanun hukmunde kararnamelerde suc sayilmis olabilir de, merak ediyorum ben de suc diyen arkadaslar dayanaklarini soylesinler lutfen.
0
signore
(03.01.16)
bu ve benzer sebeplerden tutuklananlar hep dağıtımını ve üretimi yapanlar. kullandığı yada indirdiği için insanlar suçlu sayılmıyor.

bu arada serdar ortaç konusuna da sonuna kadar katılıyorum. sinemaya gidip yerinde izleyelim diyoruz. 12-15 TL para veriyoruz üstüne yarım saat reklam izletiyorlar. sikerim onların emeğini.
0
peace.on
(03.01.16)
(9)

kafa karıştıran türkçe sorusu

kacakkk mi
“Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.” atasözünde vurgulanan kavram, aşağıdakilerden hangisidir? A) Olasılıkk B) Deneyim C) Birikim D) Ön yargı
“Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.” atasözünde vurgulanan kavram, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Olasılıkk B) Deneyim C) Birikim D) Ön yargı
0
kacakkk mi
(02.01.16)
b deneyim, son kararım.
0
m murphy
(02.01.16)
deneyim. joker hakkımı kullanmak istemiyorum.
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(02.01.16)
B
0
himmet dayi
(02.01.16)
deneyim
0
biz de yeni kalkmistik
(02.01.16)
yüklemden önceki kelime "üflemek" olduğu için cevap b.
0
ruhen hastayim ben
(02.01.16)
deneyim ile birikimin ne farkı var bir de ön yargı neden olamaz cevap?
0
🌸kacakkk mi
(02.01.16)
Deneyim.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(02.01.16)
Cevap deneyim. Ön yargı olumsuz anlamda kullanılır, dümdüz çevirirsen, her türlü ön kabul diye düşünebilirsin ama kelimelerde anlam genişlemesi ya da daralması denen bir durum vardır. Birikim olamaz cümlenin ilk kısmında yoğurdu üfleyerek yeme benzetmesinin sebebini vermiş, adamın daha önceki deneyimleri onu tedbirli davranmaya itmiş, yani deneyim asıl vurgulanan.
0
wilhelmwasmuss
(02.01.16)
atasözünün anlamında genel kabul deneyim fakat benim aklıma eğitim bilimi çalışırken çözdüğüm öğrenme ve gelişim pisikolojisi sorularını çağrıştırdı.
0
🌸kacakkk mi
(02.01.16)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.